hutspot ovenschotel

Hutspotschotel

Hutspotschotel is een gemakkelijk, lekker en snel gerecht. Lekker als je eens geen zin hebt om het traditionele recept klaar te maken, maar toch zin hebt in deze onvervalste smaakcombinatie van winterwortelen en uien.

De schotel kun je ook weer op verschillende manieren klaarmaken, geheel naar je eigensmaak. In dit recept kiezen we voor simpelheid, met hal on half gehakt.

WonenWonen

Recept Hutspotschotel

Een heerlijke variatie op gewone hutspot.

  • 500 Gram Gehakt half om half, gekruid
  • 1 Kilo Aardappelen
  • 500 Gram Winterpeen
  • 500 Gram Uien
  • 100 Gram Geraspte oude kaas
  • 1 Theelepel Sambal
  1. Schil of schrap, en was de aardappelen en de wortelen. Snij de groente vervolgens in stukken. Doe hetzelfde met de ui. Doe de groente in een pan met water. Voor wat extra smaak kan er nog wat zout toegevoegd worden. Kook de groente vervolgens in 20 tot 30 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Ondertussen kan het gehakt rul gebakken worden. Doe dit samen met de ketjap en de sambal. Pak een ovenschotel en vet deze in met wat boter. Doe het gehakt hierin. Giet de pan af en stamp de groente tot het een hutspot is. 

  3. Doe de hutspot bovenop het gehakt in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas hier overheen. De hutspotschotel kan nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

In plaats van gehakt kan er bijvoorbeeld ook rookworst aan het gerecht worden toegevoegd. Er kunnen ook spekjes aan de schotel worden toegevoegd.

[wp_ad_camp_1]

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
WonenWonen