invriezen

Hutspot invriezen en bewaren

Hutspot invriezen kan prima, maar let er wel op dat we het dan hebben over het gerecht hutspot zonder eventueel vlees.

Het is namelijk zo dat winterwortel, uien en aardappelen heel goed kunnen worden ingevroren. Vlees dat nog niet klaar gemaakt is ook, maar vlees dat al wel klaar gemaakt is kan een heel ander verhaal zijn. Niet alle vleessoorten blijven lekker als dit ingevroren is.

WonenWonen

En of je het complete gerecht kunt invriezen hangt dus als van het soort vlees dat je erbij wilt eten. Wil je dus hutspot invriezen, haal het eventuele vlees er dan uit om er zeker van te zijn dat je geen rare smaken krijgt door het invriezen van vlees dat al een keer is klaar gemaakt.

Het basisrecept voor hutspot kun je aanvullen met bijvoorbeeld klapstuk, maar natuurlijk ook met verschillende andere soorten vlees. Daarbij moeten we wel stellen dat op de één of andere manier niet alle vleessoorten lekker zijn bij hutspot, maar dat de meeste soorten rundvlees, er wel lekker bij smaken.

Zo zijn bijvoorbeeld saucijzen worstjes erg lekker, net als bijvoorbeeld runderlappen, draadjes vlees, en biefstuk. Op zich kunnen deze vleessoorten wel ingevroren worden.

Hutspot is overigens ook erg geschikt voor een andere, typische Nederlandse worst. Want er zijn ook veel mensen die dit gerecht met een lekkere, vette rookworst eten. En rookworst, en natuurlijk spekjes, horen toch wel bij een typische Nederlandse stamppot.

Rookworst kun je overigens ook invriezen.

Zelf eten we hutspot graag met kleine knakworstjes er doorheen, of aan stukken gesneden knakworsten, of iets dergelijks. Maar je kunt dit gerecht ook makkelijk eten, bijvoorbeeld uit de oven, dus eigenlijk opgebakken, met rul gehakt, of een gehaktbal.

Hutspot op zich is gewoon een erg veelzijdig gerecht, waar je talloze variaties op kunt maken.

In de vriezer bewaren

Raar, maar hutspot smaakt eigenlijk het beste, en dat horen we vaker, als je een grote pan maakt. Probleem daarvan is vanzelfsprekend dat er dan zoveel over blijft.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Natuurlijk kun je dat een dag later weer opbakken, Maar hutspot invriezen is ook een prima optie. Op die manier kun je het op een willekeurig ander moment weer opbakken, c.q. opwarmen.

Laat, voordat je hutspot gaat invriezen, het wel helemaal afkoelen.

En, zorg voor luchtdicht invriezen. Dat gaat natuurlijk in een diepvrieszakje het meest gemakkelijk, want daar kun je de lucht makkelijk uithalen.

Een diepvriesdoosje, moet je dus goed vullen, zodat er minder kan bestaat dat er lucht bijkomt.

Uit de diepvries, kun je de hutspot natuurlijk lekker opbakken, maar ook erg simpel in de magnetron weer warm maken. Maar let er wel op dat in de magnetron wat meer vocht vrijkomt ui de hutspot tijdens het opwarmen. En laat de hutspot uit de vriezer eerst goed ontdooien. Warm het bijvoorbeeld niet op als het nog niet ontdooit is. Vooral in de magnetron kan dit soms ietwat vreemd beginnen te smaken.

Bewaren in de koelkast

Wil je de hutspot liever niet invriezen, kun je de hutspot enkele dagen goed houden in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat het in een afgesloten plastic bewaardoos zit. Dan kun je het maximaal drie dagen bewaren. In een niet afgesloten doos of pan moet je het echt de volgende dag opwarmen of de hutspot opbakken.

WonenWonen

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen