Hutspot met nasikruiden

Hutspot met nasikruiden

Hutspot met nasikruiden, een echt heerlijke combinatie van twee gerechten, die eigenlijk niet verder van elkaar weg konden staan.

Met de ingrediënten van hutspot kan er heel goed gevarieerd worden. Ingrediënten kunnen worden weggehaald of juist worden toegevoegd. Bij dit recept voor hutspot worden er nasikruiden toegevoegd. Dit geeft een traditioneel recept net even een wat andere smaakbelevenis.

WonenWonen

Indien je niet van kruiden houdt, kunnen de nasikruiden natuurlijk ook weggelaten worden.

Recept Hutspot met nasikruiden

Hutspot met nasikruiden is voldoende voor vier tot zes personen. Na 30 minuten bereidingstijd kan de hutspot gegeten worden. Hoe maak je hutspot met nasikruiden?

 • 1250 Gram Bloemige aardappelen
 • 750 Gram Winterwortelen
 • 500 GRam Uien
 • 2 Bosuitjes
 • 1 Zakje Mix voor nasi goreng
 • 1 Theelepel Pittige Nasikruiden
 • 3 Theelepels Sambal
 1. Pel de uien en schil de wortelen en aardappelen. Snij alle groenten in stukken. Doe alles in een grote pan met een laagje water. 

 2. Voeg naar smaak wat zout toe. Doe de deksel op de pan en breng het aan de kook. Laat de aardappelen en de groente in 20 tot 25 minuten gaar koken. 

 3. Ondertussen kunnen de kruiden van de nasi mix wellen in water. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 4. Verwarm ook de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Wanneer de aardappelen en de groen gaar zijn, kunnen ze afgegoten worden. Vang het kookvocht op, deze heb je later weer nodig. 

 6. Stamp de aardappelen en de groente goed door elkaar. Vervolgens kan de nasi mix en het opgevangen kookwater weer door de hutspot. Hierdoor ontstaat er een smeuïge stamppot. Was de bosui en snij deze in kleine ringetjes. Hiermee kun je de hutspot garneren. Serveer het samen met de rookworst en de sambal. Dit laatste ingrediënt kan naar smaak worden toegevoegd. Indien je niet van pittig houdt, kun je de sambal weglaten en kiezen voor gewone nasikruiden.

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen