hutspot met klapstuk

Hutspot met Klapstuk

Hutspot met klapstuk, is eigenlijk de meest traditionele manier om dit gerecht klaar te maken, en wordt in de Lage Landen als eeuwen op deze manier gegeten. Je kunt hutspot met klapstuk dan ook niet alleen zien als een typisch Hollands gerecht, maar ook als een stukje folklore.

Vandaag de dag wordt hutspot natuurlijk op veel verschillende manieren gemaakt, maar toch kom je hutspot met klapstuk wel weer steeds vaker weer tegen, hoewel het gerecht in deze vorm veel meer tijd kost, dan de meeste andere varianten.

WonenWonen

Natuurlijk is klapstuk tegenwoordig ook niet echt een bekend stuk vlees, en werd vroeger wel gezien als een minder goed stuk vlees.

Klapstuk is runderborst. Een stuk vlees dat vrij taai kan zijn, en dat is ook de reden dat het stuk vlees vrij lang gestoofd moet worden.

Recept hutspot met klapstuk

Voor hutspot met klapstuk heb je, buiten de ingrediƫnten voor het basisrecept, natuurlijk klapstuk noig. Voor 4 personen ongeveer 150 a 250 gram.

Het basisrecept voor hutspot, waar je overigens nog een klein beetje melk en echte boter doorheen kunt roeren om de hutspot wat smeuiger te maken.

Overigens zal je dit vlees niet in alle supermarkten kunnen kopen, maar de echte slager heeft het normaliter wel.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Hutspot
  • 600 Gram Klapstuk
  • 50 Gram Roomboter
  1. De hutspot kan je dus op de standaardwijze klaar maken. Het klapstuk heeft toch wel een bijzondere, en wat meer langdurige bereiding nodig. Voor de hutspot zelf moet je met deze lange tijd dus wel goed rekening houden.

    Dat wil zeggen dat je ongeveer 30 a 40 minuten voordat het klapstuk klaar is, pas moet beginnen met de hutspot, omdat deze anders veel eerder gaar zou zijn.

  2. Neem het klapstuk, en zet dit in een pan, in ongeveer 0,3 liter water op het vuur. Het vlees moet net onder water staan.

    Breng het water met het vlees aan de kook, en laat dit gedurende ongeveer 1 uur zachtjes doorkoken.

  3. Zorg er dus voor, dat klapstuk en hutspot ongeveer gelijktijdig gaar is.

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen