Hutspot met kaas en noten

Hutspot met kaas en noten

Hutspot met kaas en noten is een gemakkelijke variant, en ook nog eens uitermate gezond.

Niet alleen door de winterwortelen, maar natuurlijk ook door ingrediënten als kaas en noten.

WonenWonen

Met de soort kaas, en de soort noten, kun je natuurlijk haast oneindige variëren binnen dit recept, en zo telkens weer wat anders op tafel zetten.

Recept hutspot met kaas en noten

Door deze ingrediënten toe te voegen krijgt de hutspot met kaas en noten net even wat meer smaak dan de normale variant. Dit gerecht heb je in ongeveer een half uurtje op tafel staan. Het gerecht is genoeg voor vier personen.

 • 1 Kilo Kruinige aardappelen
 • 750 Gram Panklare hutspot (mix van gesneden uien en wortelen)
 • 150 Gram Oude kaas
 • 2 Deciliter Melk
 • 75 Gram Ongezouten cashewnoten
 • Peper en zout
 1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de in stukken gesneden wortelen in een pan water. Doe er een beetje zout bij. 

 2. Ondertussen kunnen de uien in een koekenpan gefruit worden. Bak ze tot dat goudbruin zijn. 

 3. Snij de kaas in kleine blokjes en hak de noten grof. Rooster ze kort in een koekenpan (zonder boter of olie). Als ze goudbruin zijn, kunnen ze afkoelen op een stuk keukenpapier.

 4. Wanneer de aardappelen en wortelen gaar zijn kan het water in de pan worden afgegoten. Voeg vervolgens de ui aan de hutspot toe en stamp het geheel. 

 5. Voeg daarna een kleine beetje warme melk toe om de hutspot wat smeuïger te maken. Nu kan de helft van de noten en kaas door de hutspot gemengd worden. Breng de hutspot nog wat op smaak met peper en zout. 

 6. De rest van de noten en kaas kan over de hutspot bestrooid worden.

Variantie van de hutspot met kaas en noten
Voor wat extra vlees kan er een rookworst bij de hutspot met kaas en noten worden geserveerd. Er kunnen ook gebakken spekjes worden toegevoegd. Voor een variatie op deze hutspot kan er in plaats van gewone kaas ook feta gebruikt worden. Voeg wat stukjes gedroogde tomaat toe voor wat extra smaak.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

[wp_ad_camp_1]

WonenWonen